Nabila Huda sahkan dirinya tak terlibat dengan "Munafik 2" | Buletin & Rencana | Cinema Online
Waktu Tayangan
 
Buletin

Nabila Huda sahkan dirinya tak terlibat dengan "Munafik 2"

Penulis: Ashraf Nasser


Nabila Huda anggap tiada rezeki untuk terlibat dengan filem "Munafik 2".

7 Feb – Pelakon Nabila Huda memberitahu bahawa dia terpaksa menolak tawaran berlakon dalam filem sekuel "Munafik 2" arahan Syamsul Yusof berikutan terikat dengan komitmen lakonan lain.

"Memang Syamsul ada tawarkan kepada saya, tapi tak boleh nak buat. Pada masa sama, saya terikat dengan jadual kerja lain. Lagipun penerbit drama bersiri itu sudah mendapatkan tarikh saya sejak tahun lalu lagi.

"Penggambaran drama itu dijadualkan berlangsung awal April ini hingga Januari 2018. Jadi saya menganggap tak ada rezeki nak berlakon dan bekerjasama dengan mereka lagi," katanya kepada Harian Metro.

Kenyataan yang dibuat oleh pelakon berusia 33 tahun ini sekaligus menjawab desas-desus yang timbul baru-baru ini yang mengatakan dia telah menolak untuk berlakon dalam filem seram tersebut selepas kejayaan filem pertama.

Dalam pada itu, Nabila juga menjelaskan bahawa dia tidak tahu samada benar atau tidak pelakon Maya Karin akan dipilih untuk membawa watak utama baru dalam filem tersebut.

Sementara itu, sehingga kini Syamsul masih lagi belum membuat sebarang kenyataan berhubung pelakon utama baru dan cubaan untuk menghubunginya juga gagal.

Terdahulu "Munafik" terbitan Skop Production telah mencetuskan fenomena apabila ia berjaya mendapat kutipan tertinggi dalam sejarah perfileman tempatan sebanyak RM19 juta.

Kejayaan tersebut berjaya dikecapi selepas Syamsul membuat kemunculan semula sebagai pengarah selepas menyepikan diri beberapa tahun.

(Sumber foto: Nabila Huda Instagram)

Cinema Online, 07 Mac 2017

Filem Berkaitan:
Munafik (Melayu) (25 Feb 2016)
BOHSIA: JANGAN PILIH JALAN HITAM (Melayu) (23 Apr 2009)
Jalan Kembali: Bohsia 2 (Melayu) (07 Jun 2012)


Waktu Tayangan