Disha Patani bakal menerajui filem komedi terbitan Ekta Kapoor | Buletin & Rencana | Cinema Online
Waktu Tayangan
 
Buletin

Disha Patani bakal menerajui filem komedi terbitan Ekta Kapoor

Penulis: Nisa Irina

Disha Patani ingin benar-benar menjiwai wataknya sebagai gadis Punjabi.
Disha Patani ingin benar-benar menjiwai wataknya sebagai gadis Punjabi.

18 Okt – Aktres Disha Patani bakal menjayakan watak seorang gadis Punjabi menerusi sebuah projek filem baru yang belum diberi judul terbitan Ekta Kapoor.

Projek filem arahan Ashima Chibber itu sekaligus menandakan debut kolaborasi antara Disha dan Ekta, yang mana aktres itu menganggap ia sebuah naskhah istimewa buatnya.

Menurut laporan dari Bollywood Hungama, sebagai persiapan filem itu, Disha telah menghabiskan masa dengan berlatih bahasa Punjabi setiap hari bagi memastikan sebutan dialeknya betul.

"Filem ini merupakan sebuah komedi dan saya sangat teruja. Saya akan menjadi seorang gadis Punjabi, jadi saya perlu mempelajari bahasanya sekali.

"Demi menonjolkan keaslian dan keindahan watak saya, saya juga perlu memastikan yang saya betul-betul mendalaminya, bukan sahaja dari segi penampilan dan lenggok badan tetapi juga dialek saya.

"Saya harap saya dapat melakukan sehabis baik demi menjayakan watak dalam projek istimewa ini dan saya tidak sabar untuk memulakan penggambaran," ujarnya lagi.

Dalam perkembangan lain, Disha yang kali terakhir dilihat dalam filem "Bharat", baru sahaja selesai menjalani penggambaran filem "Malang" arahan Mohit Suri.

Turut menampilkan aktor Aditya Roy Kapoor, filem itu akan ditayangkan pada 14 Februari 2020.

(Sumber foto: Wall Cook Diary)
(Sumber artikel: Bollywood Hungama)

Cinema Online, 18 Okt 2019


Pautan Berkaitan:
Waktu Tayangan