Buletin
Penggambaran filem biopik "Kargil Girl" ditunda gara-gara ribut


Tarikh disiarkan: 19 Mei 2019


Janhvi Kapoor akan membawa watak Gunjan Saxena, seorang juruterbang
Tentera Udara India dalam "Kargil Girl".

19 Mei – Penggambaran filem biopik lakonan Janhvi Kapoor yang diberi judul "Kargil Girl" ditunda baru-baru ini kerana bandar Lucknow dilanda ribut.

Menurut laporan MumbaiMirror, Janhvi yang baru sahaja tiba di bandar itu pada Khamis bersedia untuk meneruskan proses penggambaran namun dihentikan akibat cuaca tidak menentu.

Pihak produksi akan menyambung penggambaran filem untuk babak-babak terakhir pada hari berikutnya setelah ribut itu reda.

Satu sumber mengatakan Janhvi dan Angad Bedi akan melakonkan babak aksi di Sekolah Sainik UP di bandar tersebut, selain lokasi lain termasuk berdekatan pangkalan tentera udara.

Penggambaran itu dijadualkan sehingga 24 Mei dan kawalan keselamatan telah ditambah bagi memastikan para pelakon tidak ditimpa tanpa sebarang masalah.

Sementara tempoh penangguhan itu, Janhvi telah membuat persiapan bagi babak peperangan di sebuah kelab penerbangan di Indore.

Sumber turut berkata selepas penggambaran berakhir di Uttar Pradesh, mereka akan meneruskan jadual penggambaran di United Kingdom pada bulan Julai.


Aktor Pankaj Tripathi yang memegang watak bapa kepada Janhvi dan Angad dalam biopik itu dijangka akan menyertai pihak produksi dalam tempoh terdekat.

Filem ini menandakan debut Sharan Sharma sebagai pengarah yang sebelum ini membantu Ayan Mukerji menerusi filem "Yeh Jawani Hai Deewani".

Ia berkisar mengenai Gunjan Saxena, seorang juruterbang Tentera Udara India yang menjadi wanita India pertama untuk membuat penerbangan dalam zon kombat.

Gunjan menyelamatkan tentera-tentera yang cedera dalam Perang Kargil 1999 dan dianugerahkan Shaurya Chakra.

(Sumber foto: Vogue India)

Penulis: Nisa Irina