Kriti Sanon pertama kali galas watak protagonis dalam "Mimi" | Buletin & Rencana | Cinema Online
Waktu Tayangan
 
Buletin

Kriti Sanon pertama kali galas watak protagonis dalam "Mimi"

Penulis: Nisa Irina


Kriti Sanon teruja idea filem "Mimi" diperkembangkan lebih dari jangkaannya.

4 Sep – Penantian peminat akhirnya berakhir apabila aktres Kriti Sanon telah berkongsikan poster filem terbarunya berjudul "Mimi" arahan Laxman Utekar.

"Ia adalah sebuah projek yang sangat menarik bersama Maddock Films. Ia adalah satu kisah yang menghiburkan dengan maksud yang mendalam.

"Saya mempunyai hubungan yang akrab dengan Laxman. Idea yang dikembangkan menjadi skrip adalah lebih baik dari jangkaan saya," ujar Kriti.

Tambahnya lagi, ini merupakan kali pertama dia dipilih untuk menggalas watak protagonis dalam filem dan mengakui ia adalah suatu pengalaman baru yang agak mencabar.

Bagaimanapun, menurut laporan dari Times of India, Kriti mendedahkan dia ingin mencuba sesuatu yang baru dan relevan serta watak yang berbeza dengan keperibadiannya.

"Terdapat keseronokan yang berbeza yang saya dapat rasakan dalam menerbitkan kisah sedih dan kisah yang diangkat dari kisah sebenar. Contohnya "Mimi"", kata penerbit Dinesh Vijan.

Proses penggambaran dijangka akan dimulakan pada penghujung tahun ini. Ia turut menampilkan aktor Pankaj Triphati sebagai watak utama.

Bertemakan kisah ibu tumpang, ia mengisahkan hubungan antara seorang wanita yang tidak mahu menjadi seorang ibu dan seorang lagi yang tidak sabar untuk bergelar ibu.

Filem itu diinspirasikan dari sebuah filem Marathi berjudul "Mala Aai Vhaaychya" yang pernah memenangi anugerah Filem Cereka Terbaik Marathi peringkat kebangsaan pada tahun 2011.

Dalam perkembangan lain, Kriti akan membintangi dua buah filem baru berjudul "Housefull 4" dan "Panipat".

(Sumber foto: Apherald)
(Sumber artikel: Times of India)

Cinema Online, 04 Sept 2019


Pautan Berkaitan:
Waktu Tayangan