Priyanka Chopra berpotensi untuk tercalon dalam Oscars 2021 | Buletin & Rencana | Cinema Online
Waktu Tayangan
 
Buletin

Priyanka Chopra berpotensi untuk tercalon dalam Oscars 2021

Penulis: Nisa Irina

Priyanka Chopra hadir memeriahkan majlis karpet merah ketika Oscars 2016.
Priyanka Chopra hadir memeriahkan majlis karpet merah ketika Oscars 2016.

22 Sep – Tidak dinafikan bahawa nama selebriti terkemuka Priyanka Chopra bukan hanya terkenal dalam industri perfileman Bollywood sahaja, malah di Hollywood juga, hingga melayakkannya untuk memenangi pelbagai anugerah berprestij.

Priyanka yang kini dilihat sibuk dengan beberapa projek besar dalam tangannya seperti "The White Tiger", "The Matrix 4" dan "Citadel" dilaporkan sebagai salah seorang selebriti berpotensi untuk tercalon di Anugerah Akademi (Oscars) 2021.

Seperti yang dilaporkan menerusi Pinkvilla, Priyanka dijangka akan tercalon dalam kategori Pelakon Watak Pembantu Terbaik, di mana dia akan bertanding dengan barisan pelakon hebat seperti Meryl Streep, Han Yen-ri, Natasha Lyonne dan Mare Winningham.

Walau bagaimanapun, semua selebriti yang tersenarai hanyalah sekadar jangkaan dan para peminat perlu menanti sehingga keputusan sebenar dikeluarkan oleh pihak Oscars pada tahun hadapan.

Berbalik kepada projek terbarunya, Priyanka sudah pun selesai menjalani penggambaran "The White Tiger", di mana dia bertindak sebagai penerbit, serta filem adiwira Amerika, "We Can Be Heroes".

Kedua-dua filem yang kini berada dalam proses pos-produksi itu bakal ditayangkan menerusi sebuah portal penstriman video berbayar pada suatu tarikh yang akan diumumkan kelak.

Usai kedua-dua projek itu, Priyanka juga akan ke set penggambaran filem "The Matrix 4" arahan Lana Wachowski, bersama para pelakon lain seperti Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith dan Lambert Wilson.

"The Matrix 4" yang pada asalnya dijadualkan pada 21 Mei 2021, telah dilanjutkan tayangannya di pawagam dengan tarikh baru iaitu 1 April 2022.

(Sumber: Pinkvilla)
(Sumber foto: Hindustan Times & wwd.com)

Cinema Online, 22 Sept 2020


Pautan Berkaitan:
Waktu Tayangan